26 Kasım 2014 Çarşamba

KENZO WOODY EDT ERKEK PARFÜM

KENZO HOMME WOODY EDT 
   Kenzo Modada olduğu kadar parfümeride de başarılı bir Japon markası benim için. Hem Kadın hemde erkek parfümlerinde benim için çok başarılı, bunun sebebi keskin ve karakterli notaları biraraya ustalıkla getiriyorlar. Örneğin, çiçeksi notası ön plana çıkarılmış bir parfümünde sadece bir çeşit çiçeği önplana çıkararak sabit ama karakterli bir koku sunuyor; keza baharatlıysa baharatlı, odunsu ise odunsu keskin ama net kokuları var. 


  Erkek parfümünde klasik paçuli+misk+baharat üçlemesinden sıkıldıysanız modern ve her tene uyabilecek kokusuyla Kenzo Woody harika bir seçim olabilir. Adı üzerinde sadece odunsu kokuların ön plana çıkarıldığı, baskın sandal ağacı yoğun yapısıyla alt notaları adeta içine hapsetmiş. Üst notalarında: nane,fesleğen
kalp notalarda: Biberiye, Madagaskar siyah biber 
Dip notalar: Atlas sedir ağacı, vetiver 

  1991 yılında Kenzo Homme'nin çıkmasından uzun bir süre sonra 2010 yılında diğer versiyonlarıyla birlikte odunsu notalarıyla Kenzo Woody Eylül ayında piyasaya çıktı. Dediğim gibi diğer baharatlı veya paçuli önplanda birbirine benzeyen erkek parfümlerinden sıkılınca bu tarz sadece odunsu notalar çok hoş oluyor. Genç-olgun heryaşa ve yaz-kış her dönemde iyi gidebilecek bir parfüm. Benim hoşuma gitti. Edt olmasına rağmen kalıcılık fena değil. Kenzo'nun modern yaklaşımı özellikle kalp notalarda dinamizmi yakalıyor. 

  100ml edt fiyatı 213tl'ye sevil'den satın aldım. İncelemek için burayı tıklayabilirsiniz. 
  yine Sevil'de 50ml fiyatı 150tl. 
Ama daha ufak boy yeter derseniz 30ml 49tl'ye boyner'den burayı tıklayarak satın alabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...