15 Kasım 2014 Cumartesi

DIOR FAHRENHEIT ABSOLUTE MEN EDT

DIOR FAHRENHEIT ABSOLUTE EDT ERKEK PARFÜMÜ 
    Parfüm dünyasının efsane erkek parfümü Fahrenheit, ünlü parfüm tasarımcısı Maurice Roger tarafından kozmetik dünyasına armağan edildiği 1988 yılından bu yana adı en çok bilinen, en çok satın alınan kokulardan biri oldu. Paris'te özel yapım niş Parfüm tasarlayan parfümerilerin elinden çıkma aurası yaratan ağır, taşıması zor kült bir parfüm olan Dior Fahrenheit yıllarca en çok satılan erkek parfümü olduktan sonra tabiki zamana yenildi, kokusu 2000'li yılların gerisinde kalmaya başlayınca Dior Modaevi önemli bir pazarlama kararı alarak Fahrenheit parfümün daha fresh versiyonu Aqua, daha limonu baskın 32 ve Fahrenheit'in daha da sertleştirilen intense versiyonu Absolute gibi çeşitlerini günümüze uyarlayarak piyasaya sürdü.


    2009 yılında piyasaya çıkaraılan Fahrenheit Absolute, parfüm kutusunda yazdığı gibi daha "intense" yani yoğun olan formülü.  Dior'un baş parfüm tasarımcısı François Demachy'nin bizzat tasarladığı Absolute kelime anlamı olarak sonsuzluğu temsil ediyor. Yani parfümü kullanan kişiyi bir daha görmeseniz bile beyninizde kalan kokunun kodları sonsuza kadar beyninizden çıkmayacak manasında bir de reklam filmi yapmışlar...
  Fahrenheit Absolute'nin içeriği ise şöyle; üst notalar: mürrüsafi esansı
kalp notalar: tütsü, laden reçinesi, ağar ağacı, menekşe
dip notalar: ud odunu, paçuli, misk
     Aynı Dior Poison kadın parfümünde olduğu gibi sıcak bir parfüm,  aşırı kalıcı ve etki bırakan, Amerikalıların "sillage" yanı etrafa yayılan koku açısından da yoğunluğu olan bir esans. Aynı Fahrenheit gibi Fahrenheit Absolute'yi de 35 yaş üstüne ve gece kullanımında tavsiye ediyorum. Fahrenheit'e göre kalp notalarında hafif pudramsı oluyor, bir diğer farkı da mandalina ve bergamot gibi meyvelerin çıkartılıp ve hatta yasemin -karanfil gibi çiçekleri de formülünden kaldırıp tamamen reçineli ve odunsu notalarla esans yaratılmış. Üst notalarda yazdığım mürrü safı esansı Paris'te kişiye özel parfüm yapan butiklerin vazgeçilmezi; lavanta yapımında kullanılan bir çeşit sarı sakız ağacından elde edilyor ve saf parfümü oluşturuyor.

    Fahrenheit gibi kült bir kokunun günümüze uyarlanmış daha yoğun daha az geçişli sert versiyonu olan Fahrenheit Absolute sportif olmayan oturaklı bir gece kokusu, benim hoşuma gidiyor beğendiğim güzel bir parfüm.

   100ml edt fiyatı 318tl aldım. Satın almak için burayı tıklayabilirsiniz.
50ml edt fiyatı ise 222tl.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...