21 Ekim 2014 Salı

GIORGIO ARMANI SI EDP KADIN PARFÜM

SI GIORGIO ARMANI WOMEN EDP 
       Kadın parfümlerinde genelde taze ve hafif çiçek içeriği kullanan  İtalyan marka Armani bu yıl tarzını değiştirdi ve İtalyanca "Evet" anlamına gelen yeni kadın parfümü "Si" 'yi çıkardı. Si içeriği açısından da ilginç bir parfüm.Yoğun kokusuyla kış aylarına uygun ve kesinlikle bulunduğu ortamda kendini belli etmek isteyen-kendine güvenen kadının kokusu. 

      Oryantal sınıflandırmasında değerlendirebileceğim parfümün ilginçliği şuradan geliyor; hem yoğun meyveli hemde şekerle yükseltilmiş birde üzerine yoğun baharat karışımı bulunduruyor.Normal şartlar altında kalsın ben almamayım diyeceğiniz kokuyu bileğinize sıktığınız andan itibaren her 3 saniyede bir koklama ihtiyacı hissediyorsunuz. Kendine bağımlı yapan, 2014 yılına yakışan harika notalar barındırıyor. Prada Candy gibi meyveli ve yoğun şeker üzerine baharat ve odun+vanilya karışımı ustaca işlenmiş.
     Üst notalarında cassis,şipre,frenk üzümü,misk,İtalyan bergamutu,İtalyan mandalinası
Kalp notalarında mayıs gülü,frezya,neroli,jungle essence(orman kokusu) ,orkanoks,amber,Osmanthus çiçeği,Mısır yasemini
Dip notalarında ise Brezilya silhat yaprağı ,vanilya,Paçuli, kunduz kuyruk yağı ve odunsu notalar içeriyor. 


 Ödüllü parfüm tasarımcısı Christine Naget'e rekor bir fiyatla iddialı bir parfüm yaptırmaları Armani'nin ismini öne çıkarmaya yetti bile. Parfümün reklam yüzü ise Yüzüklerin Efendisi, Hobbit, Elizabeth gibi filimlerden tanıdığımız Oscar Ödüllü Avusturalyalı oyuncu Cate Blanchett. Cate Blanchett kırmızı halı, ödül törenleri vb zaten Armani'nin kıyafetlerini tercih ediyor ve tüm hazır giyim reklamlarında oynuyordu. Kendine güvenen tarzı, modern kıyafet seçimi bu parfüm kampanyasının yüzü olması için güzel tercih. Kadınsı baharatlı kalıcı bir koku olan Si, bende amber ve şekerli paçuli bıraktı; en güzeli de bol iltifat alıp parfümümün adını soranlara Si demek oldu:) 
 Armani Si parfümün şişe tasarımı ise sıradan cam şişe, kapağı ise okyanus siyah çakıl taşlarından ilham alınarak tasarlamış. 


   Haftasonu Sephora'dan 30ml fiyatı 115 tl'ye satın aldım fakat Sephora internet satışı bulunmadığından buraya tıklayarak satın alabilirsiniz. Yoğun bir koku olduğu için oldukça uzun kullanılabilecek bereketli bir parfüm. Aynı parfümün "Armani Si Intense" versiyonu ise daha ileri yaşlar, 40 yaş üstü için daha uygun, onu da daha sonra bir yazıyla tanıtacağım. 









2 yorum:

  1. This perfume looks so cute!
    www.agneskrown.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Yeah! Thank you lot Neza for your comment, this is a different style of Armani fragrance, let me know your thoughts if you have a chance to try!

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...