23 Ekim 2014 Perşembe

ESTEE LAUDER PURE COLOR BEŞLİ FAR PALETİ

ESTEE LAUDER PURE COLOR 10 FILM NOIR  &  01 BLUE DAHLIA EYE SHADOW PALETTE 

       Estee Lauder'in Pure Color serisinden 2013 Ekim'de piyasaya sürdüğü beşli far paleti kendi içinde birbiriyle uyumlu harika tonlardan oluşuyor. Bu far paletinin özelliği içindeki farlar mat-saten-pırıltılı çeşitlerden oluşuyor olması. Yapacağınız makyajın gündüz/gece ya da gölgeli/aydınlık olmasına göre şekillendirebileceğiniz toz yapıda farlardan meydana geliyor. 
       

     

       Mat, saten ve metalik farların içeriği farklı o yüzden ayrı fotoğrafladım. Aynası geniş ve çok kullanışlı , far kutusu ise klasik altın tonunda üzeri logolu.


    01 Blue Dahlia :   Mavi yıldız çiçeğinden ilham alınarak üretilmiş far paletinde Petrol mavisi, teal mavi , kül kahve tonlarının muhteşem uyumuyla bu seride en çok satan far paleti. 1 numaralı farı kar beyaz metalik bitirişli inci parıltılı.Dior'un snow serisindeki beyaz ışıltılı farına çok benziyor. Kalıcılığı yok denecek kadar az hemen uçuyor. 2 numaralı petrol mavisi saten bitirişli bu arada saten bitiriş ne derseniz içinde pırıltı yok ama fırçayı ıslatarak kullandığınızda daha kremsi bir hal alıyor. Kalıcılığı gayet güzel. 3 numarada bulunan kül kahve tonu pırıltılı bir yapıya sahip, bir saat sonra renk uçup pırıltısı kalıyor. 4 numarada yer alan teal mavi çok fazla görmeye alışık olmadığımız bir mavi tonu, bir benzeri sadece Makeupforever'da var far olarak ve Burberry'nin yeni çıkardığı oje kolleksiyonunda teal blue olarak ojesi var. 5 numarada son olarak kömür siyah mat yapıda far bulunuyor. Markası ne olursa olsun tüm siyah farlar kalıcıdır, bu da kalıcı. Farları evin içinde ve dışarıda fotoğrafladım:






     10 Film Noir : Siyah-beyazın zıtlığı, gri ve cappuccino kahve ile yumuşatılmış müthiş bir renk uyumu. 1 numarı beyaz far Blue Dahlia far paletindeki metalik beyaza nazaran çok az farkı var; Film Noir paleindeki beyaz far pırıltılı ve gümüş ışıltıları var ve malesef daha da uçucu. 2 numaralı açık gri far yine ışıltılı bir ton , bir saat sonra sadece simler kalıyor. 3 numarada yer alan cappuccino kahve benim bu 10 renk arasında en çok kullandığım renk oldu. Tek başına ya da gölgeli göz makyajında harika duruyor. Saten yapıda olduğu için kremsi opak kullanımı çok rahat. 4 numarada yer alan metalik kurşun grisi gümüş mikro simler barındırıyor. Gece makyajında siyah eyeliner ile çok güzel durabilir. Kalıcılığı fena değil. 5 numarada yer alan mat siyah far ise Blue Dahlia far paletindeki siyah farla aynı, kalıcı bir far.Farları içeride ve dışarıda fotoğrafladım.



     Yıllardır çıkan istisnasız her ürününü gözüm kapalı satın aldığım Estee Lauder için ortalama bir far paleti olduğunu düşünüyorum.Özellikle kalıcılık konusundaki başarısızlığı beni şaşırttı. Kaliteli bir marka olduğu için göz kapağı kıvrımımda birikme yapmadı yada sürerken göz altıma tozutmadı tamam ama o fırçalar ne Allah aşkına! Bir milyocularda plastik leğenlerin yanında satılan far paletlerinin sünger aplikatörlerinden ne farkı var? 90'lı yıllarda aldığım Estee Lauder farlarımın aplikatörlerini düşünüyorum nasıl kalitelilerdi... 145 tl'ye satılan farın fırça/aplikatörü bu olmamalı...
  Far paletindeki eksiklikleri fark etmiş olacaklarki hemen Envy Sculpting adında yeni beşli far paletini sezondan önce piyasaya sürdüler.

   6 farklı renk skalasından oluşan beşli far paleti 7.6gr Bir palet fiyatı 145tl. Satın almak, incelemek için burayı tıklayabilirsiniz. Kendi sitesinde de satılıyor, ama geçen ay Tekin Acarda sadece bir haftalık özel indirimi vardı. Tanesini 145tl yerine 75tl'ye aldım.Aynı hafta Douglas'ta yine 75tl'ye gördüm.


   

1 yorum:

  1. Renkler çok güzelmiş ama Estee Lauder far ve allıklarınn pigmentleri beni de genellikle hüsrana uğratıyor tatlım :(

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...