13 Eylül 2014 Cumartesi

GUERLAIN SHALIMAR EDT

GUERLAIN SHALIMAR EDT KADIN PARFÜMÜ
  Tutkuyla aşk yaşadığım marka Guerlain'ın daha önce kullandığım, koklarken anılarımın canlandığı parfüm Shalimar'ı arada sırada eski dotu ziyaret eder gibi ufak boylarını alıp hasret gideriyorum. Guerlain Dior,Chanel,Armani gibi kozmetikte üst segmentte yer alan firmalardan daha da pahalı bir fiyat politikasına sahip. Ciltbakımı, makyaj ve parfümde yapılabileceğin en iyisini yapıyor. Fransız markası olan Guerlain Fransız kadının lüksü ve modernliğiyle Doğunun mistizmi-oryantalliğni birleştiriyor. Fas gülü, Hint şakayıkı, Tunus menekşesi hem makyajda hem cilt bakımında hemde parfümde temel taşlarından sadece birkaçı.

  Shalimar dünyada raflarda yerini alan ilk oryantal koku olarak ününü koruyor. İlk defa 1925 yılında Guerlain markasının ve Shalimar parfümünün yaratıcısı Jacques Guerlain ve parfüm şişesinin tasarımcısı Raymond Guerlain tarafından satışa sunuluyor. İsmi Hint dili Sanskritçe'de "Aşk Tapınağı" anlamına geliyor. Bu da Hindistan'da meşhur Tac Mahal'i betimlemek için kullanılmış. Şişe tasarımı ise birçok mimarın da fikri alınarak Tac Mahal'i örnek almış; hatta kapağı kubbelerin oval orantısı yansıtıyor. 1925 yılından günümüze kokuda birçok ekleme-düzenleme yapılmış. Bu yüzden asla geri kalmış, demode bir koku olmuyor.


  Kadın kokusu olarak oryantal, hatta baharat/odunsu sınıflandırmasında benim için hala en tepede Shalimar. Edp,Edt,Edc,Extract gibi farklı versiyonları da bulunuyor. Çok büyük fark olmasa da Edp'si herzaman daha ağır ve son notalarda daha pudramsı kıvama sahip. Edc yani Eau de Cologne yerine Edt herzaman tercihim çünkü yaz aylarında bile olsak Shalimar'ın hakkını vermek gerekiyor bırakın ağır koksun, gittiğinizde bile kokunuz kalsın...

   Shalimar'ın parfüm reklamı da iki yıl önce Guerlain'in yüzü Natalia Vodianova'nın tutkulu ve seksi Şah Cihan rolünde oynamasıyla shalimar'ın ünü arttı diyebilirim. Shalimar genel olarak bakıldığında oryantal doğulu bir parfüm. Gece ve kış ayları için daha uygun ama kullandığınızda fazlasıyla etki bırakacağınız kesin. Üst notalarında: limon,bergamut
orta notalarda: paçuli,iris,vanilya, opopanax, tonka baklası,susam kökü
dip notalarda : sandal ağacı ve misk bulunur.

  Bende kalan kokusu, kesinlikle pudra,vanilya ve misk. Asla çiçek ve meyve kokusu kalmıyor. Pudradan dolayı temiz algı, sandal ağacı ve vanilyanın birleşiminden dolayı tekrar tekrar koklama hissi uyandırıyor. İz bırakmak isteyen kadınların tercihi :)

  Ben Beymen'den 30ml 205 tl satın aldım, ama tekinacar,sevil'de de bulabilirsiniz. İncelemek, satın almak isteyenler buraya tıklayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...